Kranio-sakral terapi

Kranio-sakral terapi er en meget blid, men samtidig også dybdegående behandlingsform, der arbejder med kroppens egne ressourcer for at hjælpe kroppen til selvhelbredelse. Med lette tryk på kraniet, ansigt, nakke, rygsøjle samt korsben genoprettes ubalancer, der kan være kommet under fødslen, ved fald og/eller slag på hovedet, ryg eller korsben.

Kranio-sakral terapi kan også have en positiv indvirkning på stress og dårlig kropsholdning, som ellers kan give problemer i hverdagen. Ved hjælp af kranio-sakral terapi vil du opleve, at din kropsholdning forbedres, mens dine bevægelser vil blive mere graciøse.

Hvad er kranio-sakral terapi?

Kranio- sakral terapi udspringer af behandlingsformen osteopati. Kranio-sakral terapi er en alternativ behandlingsform, der udføres ved hjælp af blide tryk på knoglerne i kraniet, ansigtet, ryggen og korsbenet, som er en del af det kranio-sakrale system, der består af:

Kranio-sakral terapi bygger på opfattelsen af, at der i kroppen findes en rytme – den såkaldte kranio-sakrale puls, hvorved hjernevæsken pumpes rundt i kroppen omkring hjernen og rygmarven. Ved hjælp af kranio-sakralterapi kan nogle af de spændinger og blokerende bevægelser, der kan opstå i kroppen som følge af slag, stød, influenza, chok og stress, fjernes.

Bliv bedre rustet til hverdagen med kranio-sakral terapi

Kranio- sakral terapi kan hjælpe dig så du bedre kan klare hverdagen hvis du er i ublance. Kranio- sakral anvendes derfor ofte som behandling mod:

  Per Frydendal

  Hvor lang tid tager en behandling?

  En behandling med kranio-sakral terapi varer 50 minutter.

  Første gang er det inklusiv testøvelser og udfyldelse af et spørgeskema, der gør det lettere for os at målrette terapien.

  I forbindelse med behandlingen vil det være en fordel, hvis du har løst tøj på. På den måde kan jeg frit arbejde med hele rygsøjlen – helt nede fra korsbenet og op til kraniet. Når du ligger på briksen, vil du ligge helt afslappet og med lukkede øjne. Du vil slappe af i hele kroppen under behandlingen og bare nyde det.

  Sådan føles det efter behandlingen

  Allerede efter første gang er der mange der kan mærke forbedringer, men du skal nok regne med 3 behandlinger, hvorefter vi sammen laver en plan for det videre forløb.

  Der skal minimum gå 3-5 dage mellem hver behandling. Der er ikke som sådan bivirkninger, men kroppen kan reagere på behandlingen, og du kan opleve smerter og træthed de første par døgn efter behandlingen.

  Husk at drikke meget vand efter behandlingen.